Wat is een minilening?

De naam minilening zegt het eigenlijk al, het gaat over een lening welke niet zo groot is. Het gaat vaak over een bedrag van 100, 250 of 500 euro tot een maximum van ongeveer 750 euro. Dit is per aanbieder verschillend. Een minilening kan een goede uitkomst zijn wanneer u snel een rekening moet betalen zodat u nog net kunt voorkomen dat er een deurwaarder aan de deur komt.

Het is belangrijk dat u dit kunt voorkomen en daarom is de minilening in het leven geroepen. Het bedrag is snel op uw rekening gestort, vaak binnen een uur, afhankelijk van de aanbieder. U kunt dan de rekening direct betalen en dan gaan sparen om het geld terug te gaan betalen aan de geldverstrekker. Het is belangrijk dat u op tijd weet wat de kosten zijn en daarom wordt ook geadviseerd u goed te verdiepen in de voorwaarden, de voordelen en de nadelen van de minilening. Op deze manier kunt u zelf een passende keuze maken of dat een minilening voor u een aanrader is, of dat u beter op een andere manier geld kunt lenen of er zelf voor moet sparen. Alles heeft namelijk zijn voor- en zijn nadelen, lees deze goed door alvorens u overhaast een minilening af gaat sluiten. Als u eenmaal getekend heeft, gaat u akkoord met de voorwaarden en dient u ook op tijd alles terug te betalen..

Soorten minileningen

Er zijn verschillende soorten wanneer het om de minilening gaat. Er zijn zelfs minileningen bij waar geen rente betaald hoeft te worden, maar dan wordt er wel een administratief tarief berekend. Het is belangrijk dat je weet dat je een mini krediet eenvoudig online af kunt sluiten want de verstrekkers van deze leningen bevinden zich steeds meer online. Maak daarom eens de keuze om online te gaan bekijken wat je allemaal voor minileningen aan kunt vragen. Het kan dus online, maar het kan ook per SMS, je kunt dan een lening aanvragen en dan heb je het geld vaak al binnen een uur op je rekening staan. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je in de stad staat en het geld echt hard nodig het. Met internet op je telefoon, of door een SMS bericht te sturen kun je de minilening, ook wel flitskrediet genoemd, snel in orde maken.

Er zijn zelfs mogelijkheden waarbij het geld al binnen een paar minuten op je rekening staat. Maar je hebt wel een paar gegevens van jezelf nodig wanneer je de mini lening aangaat vragen. Denk hierbij aan je legitimatie, naam, adres, woonplaats en andere belangrijke gegevens waar de verstrekker om kan vragen. Als je dit allemaal bij de hand hebt dan heb je het geld zo geregeld. Dan is het allemaal in een fractie van een seconde gebeurd. Vaak kun je een bedrag lenen tot 750 euro, dit bedrag heb je dan volledig binnen een paar minuten op je rekening staan en het grote voordeel hierbij is dat je ook nog eens niet wordt getoetst bij BKR. Ga je een bedrag lenen van bijvoorbeeld 1000 euro lenen, dan kan het niet via een minilening want een bedrag van meer dan 1000 euro wordt wel bij het BKR getoetst en zal dus niet binnen enkele minuten op je rekening staan.

Voorwaarden minilening

Een minilening is een lening van een klein bedrag, vaak tot 750 euro. Het voordeel is dat het geld snel op uw rekening staat, maar dit heeft ook nadelen. U moet een flink bedrag aan rente betalen en het geld moet binnen een aantal dagen terug worden betaald. Dit kan er voor zorgen dat mensen nog meer in de schulden komen wanneer ze niet op tijd de minilening terug kunnen betalen. Het is daarom belangrijk dat u alleen een minilening af gaat sluiten wanneer het echt niet anders kan en wanneer u ook de gelegenheid heeft dit bedrag binnen de afgesproken tijd terug te betalen. Het is belangrijk dat u de tijd neemt om alle voorwaarden op u in te laten werken, er zijn namelijk per aanbieder verschillende mogelijkheden. Bij de een moet u bijvoorbeeld het bedrag van de minilening binnen twee weken terug hebben betaald, bij andere aanbieders kan het binnen dertig dagen.

Lees daarom eerst goed de voorwaarden door, dan kunt u daarna een keuze maken wat het voor u gaat worden. Daarnaast is het aan te raden niet meer te lenen dan nodig is. Als u 100 euro nodig heeft om een leuke broek te kopen en om een rekening te betalen, moet u ook niet meer dan die 100 euro lenen, u moet er namelijk ook rente over betalen. Bedenk u daarom goed waarom u een minilening af gaat sluiten of dat het echt noodzakelijk is.

Voordelen minilening

De minilening zorgt er voor dat u in korte tijd geld op uw rekening heeft staan. Als u een rekening moet betalen die al een paar maanden open staat, maar u heeft het geld niet, dan kan de minilening een optie zijn. U krijgt het geld dan diezelfde dag nog op de rekening en u kunt de rekening betalen. Dit zorgt er voor dat u geen deurwaarder aan de deur krijgt, want u heeft de betaling alsnog op tijd kunnen voldoen. Het kan ook zijn dat u graag uw vriend of vriendin een leuk cadeau wilt geven voor de verjaardag. Ook hiervoor kan de minilening een optie zijn wanneer u bijvoorbeeld het salaris nog niet heeft gekregen. Neem daarom even de tijd om te kijken wat de voordelen zijn van de minilening voor u en maak dan de keuze of dat u een minilening af gaat sluiten en zo ja waar u dat gaat doen, er zijn namelijk mogelijkheden genoeg.


Nadelen Minilening

Een minilening heeft echter ook nadelen. Het bedrag dat u heeft geleend moet binnen een korte tijd teruggestort zijn op de rekening van diegene waar u het geld heeft geleend. Het kan zijn dat u 750 euro heeft geleend, hier moet u dan rente over betalen en het bedrag moet vaak binnen 30 dagen binnen zijn. Er zijn zelfs aanbieders waar het bedrag eerder op de rekening moet staan. Het is daarom aan te raden dit bedrag alleen te lenen als u weet dat u het geld ook op tijd terug kunt storten. Stel dat u pas over een week salaris krijgt en nu echt een rekening moet betalen, dan zou u kunnen kiezen voor een minilening omdat u geen andere keuze heeft. U weet dan immers wel dat u binnen een week het bedrag terug kunt betalen.

Minilening zonder BKR

Een minilening kun je afsluiten zonder BKR, het gaat namelijk om kleine bedragen waar je geen BKR toetsing voor hoeft te doorstaan. Ga je meer dan 1000 euro lenen dan wordt het wel allemaal getoetst, maar een bedrag van bijvoorbeeld 300, 500 of 750 euro zal niet worden getoetst. Dat is dan ook een van de grote voordelen van een flitslening, geld lenen kan in korte tijd en is bijvoorbeeld goed te gebruiken wanneer het salaris nog niet binnen is.

Wat is BKR?

Als er wordt gesproken over BKR dan gaat het over een organisatie waarbij je krediet bekend is. Er kan dan worden gekeken welke leningen je momenteel hebt lopen of welke leningen je de afgelopen vijf jaar hebt gehad. Het is verplicht voor een organisatie waar je geld gaat lenen om deze gegevens op te vragen, het kan namelijk zomaar zijn dat je geld wilt gaan lenen en dat je al flinke schulden hebt. De geldverstrekker wordt hiervan op de hoogte gebracht en kan dan de keuze maken of hij je wel of geen geld gaat verstrekken. Bij de mini lening is er geen sprake van BKR, deze bedragen worden als te klein beschouwd om allen te gaan toetsen. Het is ook niet voor te stellen dat bedragen van 100 of 250 euro getoetst moeten worden, het kan namelijk altijd zijn dat iemand een bedrag nodig heeft om bijvoorbeeld een rekening met spoed te kunnen betalen, dan is het al lang fijn dat deze mensen gebruik gaan maken van een mini krediet zodat ze in ieder geval geen deurwaarder aan de deur krijgen.

Minilening afbetalen

Elke lening moet je af betalen, zo ook de minilening. Deze lening zal geen jaren tijd nodig hebben om terug betaald te worden. Het mini krediet dient in een aantal dagen terug te worden betaald, soms in vijftien dagen soms in dertig dagen, het is maar net wat er is afgesproken met de geldverstrekker. Het is daarom wel belangrijk dat je weet dat je de mini lening ook in korte tijd terug kunt betalen. Als je 500 euro gaat lenen en je salaris van deze maand is al op, dan moet je jezelf afvragen of het verstandig is om deze mini lening wel nu af te sluiten. Het is wel belangrijk dat de mini lening op tijd afbetaald kan worden.

De Financiele markt

Wereldwijd zijn er steeds meer producten te koop, zowel online als in de winkel. Ondanks dat er veel meer producten blijven komen, blijven de salarissen stabiel. Toch willen veel mensen het nieuwste van het nieuwste kopen en dat kan niet altijd. Het is daarom aan te raden om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn als je eens geld nodig hebt, op korte termijn, omdat je graag iets wilt kopen. Het zou zomaar kunnen dat je over anderhalve week je salaris krijgt gestort, maar dat je momenteel een leuke aanbieding ziet van kleding. Dan zou je liever nu de kleding kopen dan wanneer je het salaris pas hebt gekregen, je wilt immers de aanbiedingen hebben! Neem daarom even de tijd om te kijken wat de mogelijkheden zijn en denk daarbij eens aan de minilening.

De minilening wordt ook wel een flitskrediet of een mini krediet genoemd. Het gaat om een lening van een klein bedrag, wat je snel kunt lenen en diezelfde dag nog kunt besteden. Er zijn steeds meer mensen die voor een minikrediet kiezen, waarom ook niet? Het heeft veel voordelen want je hebt het geld snel op je rekening staan en je hoeft geen gebruik te maken van BKR. Alle bedragen die onder de 500 euro geleend worden, hoeven niet aangemeld te worden bij BKR, dus een goede reden om een bedrag middels een mini krediet te lenen. Op deze manier zorg je er voor dat je en je leuke producten aan kunt schaffen en je wordt niet gecontroleerd of dat je al ergens anders schulden of leningen hebt opgebouwd. Zo kun je toch je leuke kleding kopen of je vriend of vriendin verrassen met wat leuks ook al is je salaris nog niet gestort.